Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

7418
Sdílejte

Česnek má i další vlastnosti, které příznivě působí na organismus. Allicin v něm obsažený usnadňuje vylučování cholesterolu z těla, díky čemuž snižuje hladinu celkového cholesterolu a LDL frakce. Česnek navíc může zvýšit hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu, který je u lidí s narušeným lipidovým profilem často příliš nízký.

Je třeba mít na paměti, že bezpečná denní dávka česneku je 0,5 g na kilogram těla. Pro preventivní účely, nejlepší je sníst jeden stroužek česneku denně.

Lněné semínko

Lněné semínko je také přirozeným nepřítelem „špatného“ cholesterolu. Lněná semínka obsahují mnoho rozpustné vlákniny a omega-3 nenasycených mastných kyselin, které pomáhají regulovat hladinu cholesterolu v krvi.

Kromě toho může lněné semínko přispět ke snížení krevního tlaku a zlepšení lipidového profilu. Příznivě působí také na trávicí systém, stimuluje peristaltiku střev, dodává pocit plnosti na delší dobu a pomáhá rychleji zhubnout.

Je také výborným lékem na zácpu, průjem, pálení žáhy a gastroenteritidu.

Psyllium

Semena Psyllium jsou bohatým zdrojem vlákniny (až 68 g na 100 g) a pektinu, které inhibují zpětné vstřebávání žluči do těla. Díky tomu se z těla odstraní „špatný“ cholesterol a neucpává cévy.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články