Tenhle recept na na krásně vláčný třešňový koláč s kokosem si určitě nenechte ujít. Chutná opavdu lahodně.
Ingredience na těsto:
- 6 vajec
- 3 dcl mléka
- 2 dcl oleje na vaření
- 22 dkg mouky
- 1 pudinkový prášek s čokoládovou příchutí 48 gramů
- 30 dkg cukru
- 3 dkg neslazeného kakaového prášku
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 15 dkg bílé čokolády
- 2 pudinkové prášky s příchutí vanilky nebo kokosu
- 5 dkg kokosových hoblinek
- 4 dcl mléka
- 15 dkg cukru
- 4 dcl šlehačky
- 20 dkg vypeckovaných třešní
- 1 lžička želatiny
- ½ dcl vody
Na krém:
Na vrch:
5 dkg kokosových hoblinek
2 sáčky vanilkového cukru
Příprava:
- Příprava krému: Pudinkové prášky uvaříme s cukrem a mlékem, poté vmícháme strouhaný kokos a také bílou čokoládu. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Želatina se namočí do vlažné vody.
- Smetanu vyšleháme na tuhou pěnu a po malých částech přimícháme k pudinkovému krému.
- Přidá se i vychladlá rozpuštěná želatina, poté se dobře promíchá a vloží se do chladničky.
- Příprava těsta: Vejce utřeme s cukrem do pěny, poté přidáme mléko a olej na vaření. Dobře promícháme a poté přidáme mouku, vanilkový cukr, kakao, pudinkový prášek a prášek do pečiva.
- Vyhnětené těsto rozdělíme na dva plechy na vystlaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 15 minut.
- Scezené třešně volně vmícháme do 2/3 krému a rozetřeme na spodní plát. Přidáme druhý plát a potřeme zbylou 1/3 krému.
- Vanilkový cukr smícháme se strouhaným kokosem a nasypeme na krém.