Rychlé, masové karbanátky na plechu. Zapomeňte na dlouhé stání u sporáku!

1527
Sdílejte
  • Stačí 300 g mletého masa, 300 g zelí, 2 brambory a zakysaná smetana. Není nutná žádná příloha!

  • Toto jídlo šetří čas i peníze, protože díky zelí spotřebujete méně masa. Na chuti však neuberete, právě naopak. Jedinečná kombinace mletého masa a zelí vám poskytne skutečný gurmánský zážitek!

Potřebujeme:
  • 300 g mletého masa
  • 300 g kapusty
  • 2 brambory
  • 2 PL zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • další koření nebo bylinky podle chuti


Postup:
  1. Umyjte a nakrájejte zelí nadrobno. Vložte ji do mísy, zalijte vařící vodou a nechte 10 minut odstát. Nechte okapat. Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. K mletému masu postupně přidejte všechny přísady – cibuli, zelí a brambory, přičemž z nich vymačkejte co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, případné další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
  2. Vytvarujeme masové kuličky libovolného tvaru a velikosti. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a kuličky ukládáme vedle sebe. Nakonec je potřete zakysanou smetanou nebo rajčatovou omáčkou, aby měli krásnější barvu a ještě lepší chuť.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Hotovo.

 

Kam dál?

Výborné muffiny, trošku jinak: Tady je recept!

Pařížské trubičky s poctivým čokoládovým krémem uvnitř!

Jsou lepší než bramborové placky! Toto musíte vyzkoušet!

Malé rozkošné jednohubky, kterými okouzlíte určitě všechny přátele!

Osvěžující zákusek Lambada, který si zamilujete!

Další články