Zákusek kavalír – kokos, džem, čokoláda: 40 minut v troubě a je na stole, nejlepší dezert pod sluncem!

4509
Sdílejte

Vynikající zákusek z youtube s kokosem a marmeládou. Krásně vypadají a chutnají ještě mnohem lépe

potřebujeme:

těsto:

600 g mouka polohrubá

250 g máslo

100 ml mléko

20 g droždí čerstvé

50 g cukr krystal

2 ks vejce

špetka sůl

náplň:

strouhaný kokos

200 g marmeláda

Ostatní:

poleva čokoládová (tmavá a bílá čokoláda)

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve připravíme těsto. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí – připravíme kvásek.

Na desku prosejeme mouku, uděláme v ní důlek , přidáme nastrouhané máslo (z ledničky) přidáme vejce, špetku soli a přiléváme kvásek.

Zpracujeme těsto a necháme ho asi půl hodiny podkynout zakryté miskou.

Vezmeme si velký plech a změříme vnitřní okraje (zde byl použit plech o rozměrech 38 × 38).

Připravíme si pečící papír a pravítkem naznačíme čtverec nebo obdélník tak, aby byl na každé straně menší asi o 4 cm.

Takto připravíme tři papíry a všechny tři těsta na papírech rozválíme.

Co přečnívá, odřízneme a doplníme tam, kde chybí. Válečkem se vše urovná .

Na plech položíme jeden papír s těstem, natřeme povidly nebo domácím džemem. Netřeba mnoho, stačí jemná vrstva.

Na džem nasypeme polovinu kokos.

Rozvrstvíme rovnoměrně po celé ploše až ke krajům.

Recept pokračuje na další straně

Vezmeme druhý papír, na kterém je těsto, otočíme ho naopak a těstem dolů položíme na kokos.

Papír z těsta stáhneme pryč a dlaněmi jemně těsto přitlačíme. Papír odložíme na další použití, protože posloužil pouze jako pomůcka k usnadnění přenosu těsta.

Toto druhé těsto rovněž potřeme marmeládou.

Posypeme zbytkem kokosu.

Třetí těsto položíme na kokos stejným způsobem, jako výše. Dlaněmi znovu zlehka přitlačíme a plech zakryjeme čistou utěrkou.

Necháme ještě asi půl hodinu podkynout. Propícháme vidličkou nebo malým nožíkem na více místech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 minut, dokud nezezlátne.

Upečený koláč necháme pořádně vychladnout a polijeme polevou. Na tmavou polevu uděláme ještě vzory z rozpuštěné bílé čokolády.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

 

VIDEO POSTUP : 

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články