Zákusek kavalír – kokos, džem, čokoláda: 40 minut v troubě a je na stole, nejlepší dezert pod sluncem!

1525
Sdílejte

postup:

Nejprve připravíme těsto. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí – připravíme kvásek.

Na desku prosejeme mouku, uděláme v ní důlek , přidáme nastrouhané máslo (z ledničky) přidáme vejce, špetku soli a přiléváme kvásek.

Zpracujeme těsto a necháme ho asi půl hodiny podkynout zakryté miskou.

Vezmeme si velký plech a změříme vnitřní okraje (zde byl použit plech o rozměrech 38 × 38).

Připravíme si pečící papír a pravítkem naznačíme čtverec nebo obdélník tak, aby byl na každé straně menší asi o 4 cm.

Takto připravíme tři papíry a všechny tři těsta na papírech rozválíme.

Co přečnívá, odřízneme a doplníme tam, kde chybí. Válečkem se vše urovná .

Na plech položíme jeden papír s těstem, natřeme povidly nebo domácím džemem. Netřeba mnoho, stačí jemná vrstva.

Na džem nasypeme polovinu kokos.

Rozvrstvíme rovnoměrně po celé ploše až ke krajům.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články