Osvěžující zákusek Lambada, který si zamilujete!

1228
Sdílejte

Suroviny
Korpus:
4 ks vejce
150 g cukr práškový
150 g mouka hladká
1 dcl olej
1 dcl teplá voda
1 bal. prášek do pečiva
1 bal. cukr vanilkový
nastrouhaná kůra citrónová

Náplň I:
  • 1 l Fanta
  • 3 bal. puding vanilkový
  • 125 g cukr krystalový
Náplň II:
  • 500 ml mléko
  • 150 g cukr krystalový
  • 1 bal. cukor vanilkový
  • 70 g jemný kukuřičný škrob
  • 125 g másla
Poleva:
  • 250 g čokoláda na vaření
  • 80 g Hera
Kromě toho:
  • 200 g sušenky Marina

Postup
Korpus si uděláme jak zvykneme. Já když dělám v kuchyňském robotu, tak bílky neodděluji. Vyšlehám vejce s cukrem do světlé pěny, postupně přidám vodu a olej. Do pěny vmíchám mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (33×22 cm). Pečeme na 180 °C asi 20 minut, záleží jak peče trouba. Když je korpus upečený, sundáme z něj dolů „kůrku“, aby se neoddělovala první nádivka.
Z Fanty si trochu odebereme a rozmícháme v ní pudink. Ostatní Fantu s cukrem necháme vařit a přidáme rozmíchaný pudink. Uvaříme a horké vylijeme na korpus. Rozetřeme a hned poklademe na vrch sušenky, které trochu namočíme do vody s cukrem nebo můžeme i do džusu.
Když jsme pokladli sušenky, necháme vychladnout asi 30 minut a poté dáme na 2 hodiny do chladničky.
Uvaříme si druhou nádivku. Z mléka si odebereme trochu a rozmícháme v něm kukuřičný škrob. Ostatní mléko dáme sevřít s cukrem, přilijeme rozmíchaný škrob a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme máslo.
Když se vychladila první nádivka se sušenkami, můžeme rozetřít druhou nádivku. Necháme vychladnout do druhého dne.
Héru rozpustíme a dáme do ní polámanou čokoládu. Dohladka rozmícháme aby nebyla horká a polijeme zákusek. Dáme do chladničky ztuhnout.

Kam dál?

Výborné muffiny, trošku jinak: Tady je recept!

Pařížské trubičky s poctivým čokoládovým krémem uvnitř!

Jsou lepší než bramborové placky! Toto musíte vyzkoušet!

Malé rozkošné jednohubky, kterými okouzlíte určitě všechny přátele!

Jemný třešňový koláč s lahodným kokosovým krémem: Je to mňamka!

Další články