Suroviny
Korpus:
4 ks vejce
150 g cukr práškový
150 g mouka hladká
1 dcl olej
1 dcl teplá voda
1 bal. prášek do pečiva
1 bal. cukr vanilkový
nastrouhaná kůra citrónová
Náplň I:
- 1 l Fanta
- 3 bal. puding vanilkový
- 125 g cukr krystalový
Náplň II:
- 500 ml mléko
- 150 g cukr krystalový
- 1 bal. cukor vanilkový
- 70 g jemný kukuřičný škrob
- 125 g másla
Poleva:
- 250 g čokoláda na vaření
- 80 g Hera
Kromě toho:
- 200 g sušenky Marina
Postup
Korpus si uděláme jak zvykneme. Já když dělám v kuchyňském robotu, tak bílky neodděluji. Vyšlehám vejce s cukrem do světlé pěny, postupně přidám vodu a olej. Do pěny vmíchám mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (33×22 cm). Pečeme na 180 °C asi 20 minut, záleží jak peče trouba. Když je korpus upečený, sundáme z něj dolů „kůrku“, aby se neoddělovala první nádivka.
Z Fanty si trochu odebereme a rozmícháme v ní pudink. Ostatní Fantu s cukrem necháme vařit a přidáme rozmíchaný pudink. Uvaříme a horké vylijeme na korpus. Rozetřeme a hned poklademe na vrch sušenky, které trochu namočíme do vody s cukrem nebo můžeme i do džusu.
Když jsme pokladli sušenky, necháme vychladnout asi 30 minut a poté dáme na 2 hodiny do chladničky.
Uvaříme si druhou nádivku. Z mléka si odebereme trochu a rozmícháme v něm kukuřičný škrob. Ostatní mléko dáme sevřít s cukrem, přilijeme rozmíchaný škrob a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme máslo.
Když se vychladila první nádivka se sušenkami, můžeme rozetřít druhou nádivku. Necháme vychladnout do druhého dne.
Héru rozpustíme a dáme do ní polámanou čokoládu. Dohladka rozmícháme aby nebyla horká a polijeme zákusek. Dáme do chladničky ztuhnout.