Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

7402
Sdílejte

Cholesterol je nezbytný pro správné fungování organismu, ale v nadbytku přispívá k rozvoji aterosklerózy, srdečního infarktu a jiných kardiovaskulárních onemocnění.

Stále více lidí bojuje s vysokým cholesterolem v důsledku nesprávného stravování, stresu či nedostatku pohybu. Aby se udržel v normálu a vyhnuli se jeho negativním účinkům, stojí za to zařadit do stravy produkty, které se nazývají „busters cholesterolu“. Co jíst ke snížení jeho hladiny?

Artyčoky

Artyčoky patří mezi největší dobyvatele „špatného“ cholesterolu. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálů a antioxidantů, díky čemuž mají mnohé zdraví prospěšné vlastnosti. Obsahují také cynarin, antioxidant, který snižuje triglyceridy a cholesterol.

Stimuluje vylučování žluči a tvorbu žlučových kyselin, čímž pomáhá snižovat množství cholesterolu v játrech. Látky obsažené v artyčocích také snižují jeho syntézu a snižují oxidaci LDL cholesterolu, čímž zabraňují hromadění aterosklerotického plátu.

Stojí za to vědět, že artyčoky také snižují poškození jater a zabraňují jejich ztukovatění. Zařaďme tedy tuto zeleninu do svého jídelníčku nebo užívejme doplňky s výtažkem z artyčoku.

Česnek

Česnek, nazývaný přírodní antibiotikum, je známý svými antibakteriálními, protizánětlivými a protiplísňovými vlastnostmi. Často se používá ke zvýšení imunity v podzimním a zimním období a ke zmírnění příznaků infekcí, nachlazení a chřipky.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články