Hubnutí po 40-tce: 6 pravidel, která je třeba dodržovat a úspěch máte zaručen!

4261
Sdílejte

 

  • Měli byste jíst méně. Nezáleží na tom, zda jíte pečené kuře, hnědou rýži a brokolici. Pokud nesnížíte své porce, nezhubnete. Kalorické potřeby se liší od člověka k člověku, ale obecně platí, že žena, která denně přijme 2000 kalorií, by měla snížit příjem o 400 až 500 kalorií.
  • Snažte se zhubnout 0,5 kg za týden. Ambiciózní plány na zhubnutí několika kilogramů v krátké době jsou lákavé, ale nepraktické. Vaším hlavním cílem by mělo být osvojení si zdravých návyků, jako je cvičení a konzumace většího množství ovoce a zeleniny, které vám pomohou udržet si zdraví.
  • Nevynechávejte jídla, protože si zpomalujete metabolismus. Když například nesnídáte nebo nevěřete, tělo si ukládá kalorie místo toho, aby je spalovalo. Vynechávání jídla může také snížit hladinu cukru v krvi a zvýšit chuť na sladké, což vede k nezdravým rozhodnutím.

POZORNOST VĚNOVANÁ ŽIVINÁM

Odstraněním zpracovaných sacharidů ze stravy lépe zvládnete inzulínovou rezistenci související s věkem a stabilizujete hladinu cukru v krvi. Je užitečné jíst více hubených bílkovin, abyste nahradili ztracenou svalovou hmotu a udrželi metabolismus v chodu.

 

V ideálním případě by každé jídlo a občerstvení mělo sestávat z:

  • Zelenina nebo ovoce: Naplňte jimi polovinu talíře. Obsahují spoustu vlákniny a vody a zaberou spoustu místa v žaludku, aniž by vás zatěžovaly kaloriemi.
  • Hubené bílkoviny: velikost porce by neměla přesáhnout velikost vaší dlaně. Dobrými zdroji jsou řecký jogurt, vejce, kuřecí maso a ryby.
  • Komplexní sacharidy: Na talíři by mělo být množství velikosti zavřené pěsti, které může sestávat z fazolí, čerstvého ovoce nebo škrobové zeleniny (například sladkých brambor nebo červené řepy).
  • Dobré tuky: Při každém jídle se snažte přijmout 7 až 10 gramů, což představuje 1,5 čajové lžičky olivového oleje, čtvrtinu avokáda nebo dvě polévkové lžíce ořechů či semínek.

MÉNĚ KALORIÍ, VÍCE JÍDEL

Inzulínová rezistence může způsobit pocit hladu a chuti k jídlu. Konzumace tří hlavních jídel a dvou svačin udrží stabilní hladinu cukru v krvi a zároveň zabrání chuti na nezdravé potraviny.

Kam dál?

Co jíst k večeři, abyste zhubli 15 kilogramů za půl roku? Nejen saláty a polévky

Rada známého dietologa : Nezáleží na tom co jíte, ale co pijete! Chcete-li se zbavit tuku již za 8 dní, měli byste vědět o tomto

3 druhy OVOCE, které vyženou TUKY ze stehen a hýždí: Tito ničitelé CELULITIDY ukazují svou SÍLU!

Jaká by měla být vaše ideální hmotnost podle vašeho tvaru těla, stáří a výšky?

Co musíte udělat, aby vaše tělo přestalo tuk ukládat a začalo ho spalovat

Další články