Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

8178
Sdílejte

Psyllium jitrocel také upravuje práci střev, zabraňuje zácpě a hromadění usazenin ve střevech. Podporuje také spalování tuků a proces hubnutí, neboť vám dává pocit sytosti na delší dobu a urychluje trávení.

Pro přípravu psyllium kaše v hrnci převařte 250 ml vody, přidejte tři polévkové lžíce semínek a pár minut povařte. Kaše se může pít dvakrát denně.

Avokádo

Chcete-li snížit hladinu cholesterolu, zařaďte do svého jídelníčku avokádo. Je to mastné ovoce plné mononenasycených mastných kyselin (zejména kyseliny olejové), které snižují cholesterol, pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a posilují stěny tepen.

Avokádo je také zdrojem antioxidantů, vlákniny, draslíku, bílkovin a vitamínů B, E a K. Pravidelná konzumace avokáda může pomoci snížit „špatný“ cholesterol až o 20-30 procent!

Ovesné vločky

Osoba, která bojuje s vysokým cholesterolem, by měla zvážit zařazení ovesných vloček do svého jídelníčku. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, díky čemuž mají nejen skvělý vliv na metabolismus a spalování tuků, ale také snižují hladinu cholesterolu v krvi a příznivě působí na kardiovaskulární systém.

Již 1,5 šálku ovesných vloček poskytuje 6 g rozpustné vlákniny, jejíž doporučený denní příjem je 10 g.

Mořské ryby

Máte-li zvýšený cholesterol, měli byste často jíst i mořské ryby. Jsou jedním z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin, které snižují triglyceridy a LDL cholesterol a zvyšují HDL cholesterol.

Kam dál?

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Alkohol je tichý zabiják a zkracuje nám život bez ohledu na množství. I příležitostná konzumace nám škodí víc, než si myslíme

Další články