Zapalte si doma bobkový list a sledujte, co se stane po 10 minutách ! Nevěřila jsem tomu, ale opravdu to funguje !

17606
Sdílejte

Máte pocit, že už toho máte všeho dost a potřebovali byste si na chvíli odpočinout , relaxovat a dostat všechen ten stres, co vás tíží ven? Nebudete tomu věřit, ale takové účinky má totiž i tak jednoduchá věc, jako je bobkový list.

Tento malý zázrak se často používá v středomořské kuchyni, ale tu jeho využití rozhodně nekončí! Bobkové listy jsou nejčastěji spojovány s kuchyní a vařením, jenže tyto lístky mají opravdu velmi dlouhou historii. Už i staří Řekové a Římané nedali na bobkový list kvůli jeho léčivým schopnostem dopustit. To jste si jistě mohli už všimnout například na věnci, který nosili římští císaři.

Bobkový list má prokazatelně zklidňující účinky, také může působit jako protizánětlivý prostředek a dokáže i pomáhat při epileptických záchvatech. Tyto dopisy totiž obsahují éterické oleje – například eukalyptol, který uvolňuje dýchací cesty a pomáhá při relaxaci.

Při běžném použití do jídel působí na nás bobkový list následovně:

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články