Nejrychlejší roláda s jemným smetanovým sýrem, lahodná a aromatická. Tento dezert připravuji poměrně často a dávám ho dětem i do školního balíčku. Je to velmi dobrý dezert, bez přílišného cukru a vyrábí se doma.
Doporučuji vyzkoušet, abyste potěšili rodinu a hosty. Smetanový sýr lze nahradit jakoukoli jinou smetanou, kterou máte rádi, nebo nuttelou/džemem/sladkým ovocem.
Ingredience na vrch:
- Vejce – 6 ks
- Mouka – 100 g
- Mléko – 60 ml
- Moučkový cukr (na bílky) – 100 g
- Moučkový cukr (na žloutky) – 40 g
- Kakaový prášek – 2 polévkové lžíce
- Sůl – špetka
- 1 balíček vanilkového cukru
- Slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce
Ingredience na krém:
- 250 g smetanového sýra/mascarpone/kravského sýra
- 50 gramů moučkového cukru
- Vanilková nebo citronová esence
Postup přípravy krok za krokem:
Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte moučkový cukr, přidejte špetku soli a šlehejte, dokud nevznikne tuhá pusinka. Mléko nalijeme do žloutků, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a pomocí sítka mícháme, dokud nezískáme homogenní a pěnovou hmotu. Poté nalijte prosátou mouku, znovu promíchejte a rozdělte žloutkovou kompozici na 2 části.