Zebra roláda s jemným krémem – dezert, který budete připravovat každý víkend!

6106
Sdílejte

Nejrychlejší roláda s jemným smetanovým sýrem, lahodná a aromatická. Tento dezert připravuji poměrně často a dávám ho dětem i do školního balíčku. Je to velmi dobrý dezert, bez přílišného cukru a vyrábí se doma.

Doporučuji vyzkoušet, abyste potěšili rodinu a hosty. Smetanový sýr lze nahradit jakoukoli jinou smetanou, kterou máte rádi, nebo nuttelou/džemem/sladkým ovocem.

Ingredience na vrch:

  • Vejce – 6 ks
  • Mouka – 100 g
  • Mléko – 60 ml
  • Moučkový cukr (na bílky) – 100 g
  • Moučkový cukr (na žloutky) – 40 g
  • Kakaový prášek – 2 polévkové lžíce
  • Sůl – špetka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce

Ingredience na krém:

  • 250 g smetanového sýra/mascarpone/kravského sýra
  • 50 gramů moučkového cukru
  • Vanilková nebo citronová esence

Postup přípravy krok za krokem:

Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte moučkový cukr, přidejte špetku soli a šlehejte, dokud nevznikne tuhá pusinka. Mléko nalijeme do žloutků, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a pomocí sítka mícháme, dokud nezískáme homogenní a pěnovou hmotu. Poté nalijte prosátou mouku, znovu promíchejte a rozdělte žloutkovou kompozici na 2 části.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články