Co když tvé auto v zimě nestartuje? Tyto tipy tě zachrání !

2206
Sdílejte

Jak nastartovat auto s vybitou baterkou?
Když má auto vybitou baterii, může se stát, že nebude možné odemknout dálkovým ovládáním. Když v zapalování otočíš klíčkem, možná naskočí nějaké kontrolky, ale pokud zkusíš nastartovat, nic se nestane. Případně, uslyšíš pomalé otáčení startéru, ale auto nenaskočí.

Řešení je poměrně jednoduché – popros svého známého s druhým autem, aby ti pomohl baterii dobít. Jeho baterku startovacími kabely propojíš s tvou, nastartuješ jeho auto, chvilku počkáš a následně můžeš zkusit nastartovat i to své. Když naskočí, jdi se trochu převézt, aby se baterka přirozeně dobila při jízdě.

Článek pokračuje na další straně

Špatné kontakty na baterii
Problém se startováním mohou způsobovat i kontakty na baterce. Než ji začneš nabíjet z jiného auta, zkontroluj jejich stav. Pokud jsou zkorodované a kabely očividně s nimi nemají dobrý kontakt, zkus je odpojit, vyčistit a znovu připojit. Pokud tato jednoduchá oprava nepomůže, problém bude zřejmě někde jinde.

Staré zapalovací svíčky
Tento problém se týká jen aut s benzinovými motory. Pokud jsou svíčky již příliš staré, nedokážou dobře zapalovat směs benzínu a vzduchu v motoru. V důsledku toho klesá výkon, motor může mít nepravidelný chod a v pokročilých stádiích opotřebení už ani nenastartuje. Řešením je výměna svíček za nové. Naštěstí, svíčka je cenově dostupný díl, jehož výměnu s trochou manuálních dovedností zvládneš i sám doma.

Nefungující žhaviče
Naftové motory využívají žhaviče, jejichž úkolem je rozehřát spalovací prostor před nastartováním. Největší význam mají v zimě, kdy jsou venkovní teploty nízké. Když jsou opotřebované nebo nefunkční, nedokážou zahřát motor a ten následně neumí nastartovat.

Kam dál?

3 originální dárky k Valentýnu, který budou mít zaručený úspěch!

Většina Čechů skladuje vejce špatně. Dává je na dveře lednice. Téměř každá lednice má ve dveřích poličku na vejce

CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

Jak sušit oblečení v interiéru, pokud nemáte sušičku! Tento trik si zamilujete!

Víte jak se dá odemknout nákupní vozík ? Jde to snadno i bez mince a žetonu

Další články