6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1353
Sdílejte

4. Mozek a nervy
Blahodárnými účinky flavonoidů , významných látek v jablku, se zabývala studie z roku 2022, která byla publikována v časopise Neurology . Sledovala 599 žen a 652 mužů s Parkinsonovou chorobou. Konzumace těchto fytochemikálií byla u účastníků studie spojena s nižším rizikem úmrtnosti na toto onemocnění. V časopise Frontiers in Aging Neuroscience byla v roce 2021 publikována studie, v níž její autoři potvrdili významné účinky flavonoidů na rozvoj kongnitivních funkcí a zlepšení mozkové a nervové činnosti. Další výzkumy potvrzují, že tyto významné látky mohou snížit i riziko Alzheimerovy choroby, jak na svých stránkách informuje Every Day Health .

5. Plíce
Léčivé účinky mají také polyfenoly obsažené v jablkách a účinně bojují proti respiračním a plicním onemocněním.

6. Cukr v krvi
Jablka pomáhají udržet hladinu glukózy v krvi , a proto jsou vhodná i pro diabetiky, protože nezvyšují glykémii.

RECEPT najdete na další straně

Jablečné koláčky s marcipánem
6 KULATÝCH FORMIČEK S PRŮMĚREM 12 CM

POTŘEBUJETE:

NA TĚSTO:

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články