6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1345
Sdílejte

Zdravotní účinky tohoto šťavnatého ovoce jistě znáte, i když vás možná některé překvapí.

Jablka je oblíbeným ovocem během celého roku, ale právě na podzim je jejich sezóna. Hýří všemi možnými barvami a také chutí a texturou se jednotlivé druhy od sebe liší.

1. Imunita
Dejte si jej na svačinu nebo odpolední svačinu a současně přijmete i potřebnou dávku vitamínu C , který je potřebný pro podporu vaší imunity, zejména v sychravém a studeném období.

2. Srdce a cévy
Flavonoid kvercetin brání ukládání cholesterolu v cévách a následnému vzniku aterosklerózy, snižuje riziko tvorby tromóz a infarktu.

3. Trávení a hubnutí
Pokud máte problém se zácpou, jablko denně to vyřeší. Obsahuje přibližně 5 gramů vlákniny , která se nachází hlavně ve slupce, proto jej jezte is ní. Při hubnutí je ideální volbou, neboť středně velké jablko obsahuje jen 140 kalorií.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

Další články