6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1353
Sdílejte

125 g studeného másla
200 g hladké mouky
75 g zakysané smetany
špetka soli

NA NÁPLŇ:

50 g marcipánu
300 g oloupaných jablek
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g třtinového cukru

NA POSYPKU:

100 g polohrubé mouky
půl lžičky kypřicího prášku
50 g hnědého cukru
půl lžičky mleté ​​skořice
60 g studeného masla

POSTUP:

1. Připravte těsto: Studené máslo s moukou rychle zpracujte na drobivou směs. Přidejte smetanu, sůl a vypracujte těsto. Vložte do mikrotenového sáčku a na 30 minut odložte do chladu.
2. Mezitím připravte nádivku: Jablka nakrájejte na kostičky, promíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem. Chvíli duste a nechte vychladnout.
3. Těsto rozválejte na tloušťku 2-3 mm a vykrojte kolečka, kterými vyložíte formičky. Marcipán nakrájejte na drobné koky nebo nastrouhejte.
4. Troubu vyhřejte na 170 °C. Na drobenku prsty smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, se skořicí a studeným máslem. Na těsto ve formičkách navrstvěte jablečnou nádivku a marcipán, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 15 minut.
Náš tip: Těsto nemusíte válet, stačí z něj odkrojit kousky a vmáčknout do formiček.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články