Nikdy bych nevěřila, že úžasnou Sacher dort připravím tak jednoduše. Je výborná a sklízí úspěch na každé oslavě.
Potřebujeme:
(16 porcí, příprava 30 minut, pečení 60 minut)
korpus:
6 ks vajec
21 dg másla,
21 dg moučkového cukru,
21 dg čokolády na vaření,
16,5 dg hladké mouky
2 balíčky vanil. cukru,
1/2 balíčku prášku do pečiva,
Poleva:
10 dag čokolády na vaření (co nejkvalitnější)
5 dkg másla
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme mírně rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Na závěr přidáme prosátou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Přimícháme nepříliš pevný sníh ze 6 bílků.
Dortovou formu (24 cm) nevymazává, vhodnější je pečící papír. Vkládá se pouze na dno nádoby. Do takto připravené dortové formy nalijeme směs a ve vyhřáté troubě pečeme 1 hod. při 180 stupních.
Recept pokračuje na další straně
Troubu vypneme. Dort necháme ještě 10 min. v troubě. Upečený vychladlou dort rozřízneme na 2 (případně na 3 díly). Natřeme horkým meruňkovým džemem, spojíme a necháme do druhého dne odpočívat.
Vrch dortu potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme z 10 dag čokolády a 5 dag másla rozpustíme ve vodní lázni. Nesmí přejít varem!
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂