Tyto žebírka jsou velmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvěle se hodí na běžný den, ale i na posezení s rodinou či přáteli. Tento recept si určitě uložte, bude se vám hodit.
Potřebujeme:
1 kg vepřových žeber
1 sklenice piva
1 PL rostlinného oleje
sůl, pepř podle chuti
1 PL hořčice
1 cibuli
Recept pokračuje na další straně
Postup:
1. Žebírka si omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na menší porce.
2. Cibuli si očistíme, nakrájíme na poloviční kroužky a přidáme k žebrům.
3. Osolíme, opepříme, žebra potřeme hořčicí, zalijeme pivem a dobře promícháme.
4. Maso přikryjeme a necháme takto v chladničce stát asi 1 – 2 hodiny.
5. Po uplynutí této doby vložíme pekáč s žebry do trouby předehřáté na 200 ° C a pečeme do měkka.
Recept pokračuje na další straně
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Pokud se rozhodnete připravit tyto žebra na grilu, pravidelně je podlévejte pivem – díky tomu bude maso mnohem šťavnatější a aromatičtější.
Pokud máte rádi kontrastní chuť, přidejte do marinády trochu medu pro bohaté aroma a chuť. Takto můžete upéct nejen žebra, ale i jakékoliv jiné maso – kuřecí stehna, křídla, vepřové plátky atd. Chutná výborně pečené v troubě, i na grilu.
zdroj : souspark.ru