Jednoduchý způsob jak si doma pěstovat vlastní houby ! Otestujte tento geniální nápad, který vám zajistí jejich úrodu nikoliv v lese, ale i u vás doma.

2411
Sdílejte

Houby – nedílný prvek mnoha lahodných pokrmů. Nejčastěji je kupujeme nebo sbíráme v lese. To je příjemný zážitek, ale je mnohem výhodnější, ale napadlo by Vás, že je můžete pěstovat také doma přímo na parapetu?

Houbaření je jedním z nejpopulárnějších koníčků Čechů. Nejenom proto, že je u nás povoleno a že houby jsou zcela zdarma. Je to samozřejmě také proto, že člověk je v přírodě a také proto, že má rád chuť těchto zajímavých pochoutek. Valná většina lidí dnes chodí na houby do lesa, kde je sbírá. Nemusí se však zůstávat jenom u toho. Existuje postup, jak si houby pěstovat i doma. A je jedno, zda žijete v domě nebo bytě. Jak na to?

První houby nasbírejte

Dnes už není problém pořídit si různé houbové sazenice, nebo dokonce i hotové sady pro pěstování hub. Nutno ale říci, že výběr zde nemusí být tak velký, nehledě na cenu, nebo na fakt, že se může jednat o různé šlechtěné druhy. Pokud chcete takové druhy, které znáte z lesa, je třeba do něho vyrazit a zde si je nasbírat. Samozřejmě jich nemusí být plný košík, protože vám plně postačí zhruba 5 hub. Důležité je, aby nebyla na první pohled nemocné nebo napadnuté škůdci, a aby byly dostatečně velké.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

3 originální dárky k Valentýnu, který budou mít zaručený úspěch!

Většina Čechů skladuje vejce špatně. Dává je na dveře lednice. Téměř každá lednice má ve dveřích poličku na vejce

CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

Jak sušit oblečení v interiéru, pokud nemáte sušičku! Tento trik si zamilujete!

Víte jak se dá odemknout nákupní vozík ? Jde to snadno i bez mince a žetonu

Další články