Zpracování hub
Myslíte si, že je zasadíte, nebo že snad budete z klobouků hub sklepávat semínka? Je to omyl. Po příchodu domů z lesa je třeba houby zpracovat. Nožičky nevyužijete. Z nich si můžete připravit třeba smaženici. Vy potřebujete výhradně klobouky, které nakrájejte na menší kousky a poté vhoďte do mixéru, který je dokonale rozdrtí. Alternativním řešením je také jejich vložení do mlýnku na maso, kde se také houbové klobouky dokonale rozdrtí.
Příprava směsi na sázení
Máte hotovy všechny základní přípravné práce? Pokud ano, je možné pustit se do další fáze, která je již spojena s tím, že se vytvoří samotné směs na výsev. Tady je nutné mít k dispozici ingredience ve správném poměru. Díky tomu bude zajištěný úspěch. Nejde tedy vše smíchat jenom tak od oka. Ideální je mít:
5 větších hub
100 gramů kvasnic
8 litrů vody
Dané poměry samozřejmě upravujte podle toho, kolik hub v lese nasbíráte a kolik jich zpracujete. Jamile máte vše potřebné, je postup jednoduchý. Ve vodě nejprve rozpustíte kvasnice a potom jsou v ní rozpuštěné také dané houby. Tedy rozsekaná nebo umletá směs. Poté se celá nádoba s vodou umístí na místo, které by mělo být tmavé, ale zároveň také teplé. Zde by mělo vše zůstat po dobu ideálně 2 týdnů.
Článek pokračuje na další straně