Kofein obsažený v kávě má obvykle schopnost zvýšit mozkovou a srdeční činnost a uvede vás celkově do bdělejšího stavu.Když si však kávu dáte v nesprávný okamžik, může s vaším tělem udělat pravý opak toho, co byste čekali.Útlum ale není jediná nevýhoda, kterou pití kávy bezprostředně po jídle přináší.Káva je po staletí uctívaným nápojem, k jehož přípravě přistupuje každá kultura trochu jinak.Názory na tento nápoj se v průběhu let mění a vědci se již roky snaží přijít na to, zda je pro nás tento nápoj s obsahem kofeinu prospěšný, či nám může spíš uškodit.Jak to tak bývá, na obou možnostech je trocha pravdy.To ale nemění nic na tom, že káva patří mezi jeden z nejoblíbenějších nápojů na světě, který denně pije více jak miliarda lidí.
Kolik kávy ale už je moc?
A proč ji nepít souběžně s jídlem?