Tohle mnoho lidí neví – Proto byste měli každý den na 5 minut vypnout všechny telefony

1795
Sdílejte

Kyberzločinci neustále vyvíjejí a používají nové metody kybernetických útoků, takže uživatelé musí podniknout důležité kroky k ochraně svých osobních údajů a zařízení.

Jednou z jednoduchých, ale účinných metod obrany, kterou odborníci na kybernetickou bezpečnost doporučují, je každou noc vypnout telefon na 5 minut.

Vypnutí telefonu pomáhá minimalizovat plochu útoku, protože vypnutá zařízení jsou pro kyberzločince obtížnější na dálku. To je důležité zejména v případě, že jsme si na svém zařízení všimli něčeho podezřelého či pochybného, ​​nebo pokud se nacházíme v místě, kde je zvýšené riziko kybernetického útoku, například na veřejné Wi-Fi síti.

Kromě toho je důležité poskytovat osobní údaje a hesla se zvýšenou ochranou. Pravidelně měňte hesla, používejte silná a jedinečná hesla a nepoužívejte stejná hesla pro různé online účty. Pro identifikaci použijte dvoufaktorovou autentizaci, která zvyšuje bezpečnost účtu.

Pozor také na e-maily, odkazy a stahování z neznámých zdrojů. Za takovým obsahem se může skrývat podvod nebo škodlivý software. Vždy kontrolujeme pravost e-mailů a odkazů a stahujeme pouze obsah z důvěryhodných zdrojů.

Používání internetu a digitálních zařízení je v našem každodenním životě zásadní, ale pro zachování kybernetické bezpečnosti je důležité dbát na ochranu dat a ochranu osobních údajů. Prevence, informovanost a správná ochrana mohou pomoci předcházet kyberzločineckým útokům a zajistit vaši digitální bezpečnost.

Kam dál?

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Další články