Tohle mnoho lidí neví – Proto byste měli každý den na 5 minut vypnout všechny telefony

1805
Sdílejte

Rada australského premiéra Anthonyho Albaneseho vypínat a zapínat chytré telefony jednou denně je ve skutečnosti zaměřena na zlepšení zabezpečení a soukromí smartphonů. Americký Národní bezpečnostní úřad také v roce 2020 vydal pokyny, které zahrnovaly restartování smartphonů jednou týdně, aby se zabránilo hackerským útokům.

I když se každodenní restartování může zdát jako přehnané, odborníci tvrdí, že toto jednoduché gesto může pomoci udržovat telefony pravidelně aktualizované o software, a tak být bezpečnější. Pravidelné používání aktualizací softwaru a restartování zařízení pomáhá chránit zabezpečení dat a soukromí tím, že vaše zařízení udržuje v aktuálním stavu s nejnovějšími bezpečnostními opatřeními.

Chytré telefony hrají v našich životech stále důležitější roli a ukládají mnoho citlivých informací, jako jsou osobní údaje, hesla, bankovní údaje atd. Proto je nanejvýš důležité, abychom dbali na jejich bezpečnost a ochranu. Kromě pravidelných restartů a aktualizací softwaru se doporučují další bezpečnostní opatření, jako je používání silných hesel, dvoufaktorové ověřování a stahování z důvěryhodných zdrojů.

Přestože každodenní restart není ve všech případech nezbytně nutný, ti, kteří oceňují bezpečnost svých osobních údajů a digitálních zařízení, by měli tento návrh zvážit a zajistit, aby své telefony pravidelně aktualizovali a restartovali. Správná opatření mohou pomoci předcházet hrozbám kybernetické bezpečnosti a přispět k ochraně osobních údajů.

Je pravda, že pravidelné restartování telefonu může výrazně narušit činnost zločinců a znesnadnit práci hackerům. Smartphony jsou stále složitější systémy a aplikace a procesy běžící na pozadí dávají kyberzločincům možnost monitorovat nebo shromažďovat data o uživatelích. Když restartujeme náš telefon, zastaví a restartuje všechny aplikace a procesy na pozadí,

což nám dává nový začátek. To může zabránit dalšímu spouštění škodlivých aplikací nebo malwaru a zajistit, aby byl náš telefon aktualizován a zabezpečen.

Kam dál?

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

Další články