NIKDY to nedělejte s prázdným žaludkem: NESPRÁVNÝ čas, který se může vymstít!

934
Sdílejte

Bývá vám ráno pokaždé těžko? Moc se tomu nedivte, je to totiž naprosto normální, pokud jste si dali určitou potraviny nebo udělali jednu z následujících věcí.

Možná si myslíte, že je dobrý nápad cvičit na prázdný žaludek ráno, nebo užívat předepsané léky na prázdný žaludek. Dokonce i když se tyto návyky staly součástí vaší rutiny a myslíte si, že vás nijak neovlivňují ani neomezují, měli byste s tím přestat.
Ve skutečnosti má negativní účinky na tělo. Je proto lepší dát si předem alespoň malou snídani. Které věci byste se měli vyhnout a nejíst na prázdný žaludek?

1. Spotřeba protizánětlivých léků

Odborníci se domnívají, že byste neměli užívat léky, jako je aspirin, paracetamol a také nesteroidní protizánětlivé léky na prázdný žaludek. To by mohlo vést k vážným zažívacím komplikacím. Sloučeniny, které obsahují, mohou způsobit nerovnováhu žaludeční sliznice a ve vážných případech vést k žaludečnímu krvácení. Abyste minimalizovali rizika, měli byste tyto léky vypít mlékem. Pokud ji nemáte k dispozici, bude stačit velké množství vody.

2. Pití kávy

Někteří lidé mají ve zvyku sáhnout po šálku kávy, jakmile vstanou. Proto ignorují možné vedlejší účinky, které mohou nastat. I když nemůžeme popřít, že je to budící nápoj, pití kávy na prázdný žaludek může být škodlivým zvykem. Dokonce i bezkofeinová verze zvyšuje produkci kyseliny v žaludku a může způsobit pálení a reflux. Čaj nemá takové negativní účinky na tělo, dopřejte si to ráno.

3. Popíjení alkoholických nápojů

Pití alkoholických nápojů na prázdný žaludek může být potenciálně škodlivé pro játra, srdce a ledviny. Lidské tělo absorbuje alkohol dvakrát rychleji, když je opilý na prázdný žaludek. Kromě toho je eliminace jeho toxinů pomalejší, což způsobuje vyšší míru otravy alkoholem a silnější „kocovinu“. Pokud z nějakého důvodu pijete alkoholické nápoje na prázdný žaludek, jezte hned poté. Vyhněte se kombinaci alkoholu s kávou.

Kam dál?

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

Další články