Jak snížit krevní tlak do pár minut přírodním způsobem

1270
Sdílejte

Když se vysoký krevní tlak vymkne kontrole, může se změnit ve vážný zdravotní problém, který ohrožuje váš život. Také známá jako hypertenze nebo „tichý zabiják“ je kardiovaskulární onemocnění, které postihuje nespočet lidí po celém světě.

Největší problém je, že bez diagnózy je léčba obtížná. V důsledku toho se zvyšuje riziko srdečních onemocnění, mrtvice nebo jiného závažného onemocnění. Proto je důležité porozumět vysokému krevnímu tlaku a tomu, jak jej snížit.

Jaký je váš krevní tlak?
Kromě udržování zdravé a vyvážené stravy v kombinaci s pravidelným cvičením můžete využít také moudrost čínské medicíny k uvolnění a vyrovnání krevního tlaku.

Krevní tlak je síla, kterou srdce potřebuje k pumpování naší krve přes síť tepen, žil a kapilár, aby se dostalo do našich orgánů. Normální (nejvyšší hodnota) systolického tlaku u dospělého člověka je asi 120 mm Hg během fyzické aktivity a 80 mm Hg během odpočinku.

Krevní tlak se považuje za vysoký, když systolický tlak překročí 140 mm Hg a diastolický (spodní hodnota) tlak je vyšší než 90 mm Hg. To se může stát, když se tepny a arterioly zúží, protože jejich funkcí je regulovat průtok krve v těle.

Kam dál?

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

Další články