Toto je nejtoxičtější ryba v našich obchodech. Bohužel, Češi ji konzumují nejvíc!

900
Sdílejte

Držitelé rekordů, včetně Islanďanů, spotřebují 20 kg ryb ročně, Češi – pouhých 5 kg. A přestože odborníci doporučují častěji sahat po rybách, protože jsou zdrojem např. omega-3 mastné kyseliny, buďte opatrní. Některé druhy jsou mimořádně škodlivé.

1. Ryby místo masa. Stojí to za to?
Slováci trpí ve velké míře kardiovaskulárními onemocněními , které jsou také první příčinou úmrtí na Slovensku z hlediska frekvence. Za epidemií srdečních a cévních chorob stojí i nesprávná strava založená na zpracovaných potravinách a červeném mase . Odborníci proto už léta vybízejí, aby vepřové kotlety či mleté ​​maso nahradili porcí ryb a sáhli po ní alespoň dvakrát týdně.

Ryby jsou zdrojem vysoce stravitelných bílkovin, vitamínů a minerálů a zároveň obsahují unikátní nenasycené omega-3 mastné kyseliny . Množství studií naznačuje, že jsou pro naše zdraví neocenitelné. Mají kardioprotektivní účinek , normalizují krevní tlak, chrání před aterosklerózou, zmírňují záněty v těle, brání chronickým onemocněním.

Kam dál?

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

Další články