Skutečný zázračný lék, ale mnoho lidí o něm neví!

6429
Sdílejte

Rozdrcené dužnaté listy se používají jako obklad na rány, které mají antiseptické účinky. Listy namočené a rozmačkané v kuchyňském oleji se přikládají na bradavice, ale používají se také ke zmírnění svědění způsobeného štípnutím hmyzem, bradavicemi, různými otoky.

Šťáva se může vařit a používat jako čaj k léčení bolesti v krku, bronchitidy, bolesti úst a aftů. Kromě uvedených způsobů použití se v lékařské knize Samuela Diószegiho (1813) doporučuje používat na popáleniny, hemoroidy a popraskané bradavky.

Rozdrcené listy se vložily do plátna, šťáva se vymačkala a nakapala do ucha. Jiný způsob použití rostliny spočíval v tom, že se do ucha vložil kousek listu přivázaný k tenké niti. Šťáva z listu odstraňuje i zárodky (ten se odstraňoval tak, že se na noc přivázal k zárodkům nařezaný list, který se namočil do slané vody a změkl).

Nepoužíval se jen zevně, ale získaná šťáva se podávala nemocným lidem trpícím rýmou a cibetkovou horečkou a vystrašeným dětem. K používání rostliny neexistují žádné kontraindikace a nelze očekávat žádné vedlejší účinky.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články