Skutečný zázračný lék, ale mnoho lidí o něm neví!

6428
Sdílejte

Obsahuje flavonoidy, třísloviny, rostlinné kyseliny, sliz, volné aminokyseliny a fenolové kyseliny, vitamín C. Má protizánětlivé, antipyretické, vnější analgetické, baktericidní a antivirové vlastnosti.

V klasické medicíně existuje mnoho příkladů jejích léčivých vlastností: obvykle se zdůrazňují chladivé a stahující vlastnosti a doporučuje se zejména pro zevní použití. na zanícené vřídky, nosní záhyby.

Pro jedovaté kousnutí pavouky, popáleniny. Její vymačkaná šťáva se dodnes používá v lidovém léčitelství ke zmírnění zánětů středního ucha – zřejmě proto dostala přezdívku „ušní“ – a k hojení popálenin, řezných ran a štípnutí hmyzem.

Protizánětlivé a antioxidační vlastnosti šťávy z jejích opunciových listů se hojně využívají také v kosmetickém průmyslu. Používá se zejména v regeneračních přípravcích, krémech po opalování a přípravcích proti vyblednutí.

Kosmetičky používají jeho listy mimo jiné ve vodných masážních krémech a jako prostředek ke zklidnění pokožky. V lidovém léčitelství se používá ke zmírnění horečky, léčbě průjmu a červů a zevně k léčbě bolestí končetin, popálenin, úpalů, úžehu a krvácení.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články