Proč užívání léků na štítnou žlázu může způsobit rakovinu prsu

7641
Sdílejte

Americká tyreoidologická společnost uvádí, že 20 milionů Američanů (6% populace) trpí nějakou poruchou štítné žlázy, přičemž až dvě třetiny z nich o tom obvykle ani nevědí.

Výskyt Hashimotovy tyreoiditidy, hypotyreózy (snížené funkce štítné žlázy), hypertyreózy (zvýšené funkce štítné žlázy, Graves-Basedowova choroba), rakoviny štítné žlázy a mnoha dalších chorob, které ohrožují tuto důležitou žlázu, v posledních letech prudce.

Většina pacientů, kterým diagnostikují hypotyreózu nebo Hashimotovu chorobu, dostane na předpis buď syntetické hormony štítné žlázy jako levotyroxin nebo nějakou jeho přírodní alternativu.

Někomu může krátkodobá substituční léčba hormonů štítné žlázy zachránit život. Ale miliony lidí jsou diagnostikovány nesprávně, což má pak hrozivé následky na jejich zdraví.

Tělo potřebuje jód
Jód je pro tělo základní minerál. Podle některých údajů až 70% světové populace trpí jeho nedostatkem . Jód je nezbytný nejen pro správnou funkci štítné žlázy, ale také mozku, ledvin, jater, kůže a srdce.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články