Proč užívání léků na štítnou žlázu může způsobit rakovinu prsu

7662
Sdílejte

Souvisí s léky na nemoci štítné žlázy s rakovinou prsu
„V důsledku nedostatku jódu dochází ke zvýšenému riziku rakoviny prsu u žen, které užívají léky podporující funkci štítné žlázy,“ říká obhájce jódu a vědec doktor David Brownstein.

„Léky na podporu funkce štítné žlázy zvyšují metabolické potřeby těla as tím stoupá i potřeba jódu. Pokud má někdo nedostatek jódu a dostane naordinované užívání hormonů štítné žlázy, problém s nedostatkem jódu se ještě zhorší.“

Nemocnice Ferdinand-Sauerbrucha ve Wuppertalu v Německu provedla před téměř 30 lety studii, která zjistila, že u žen užívajících léky na štítnou žlázu 15 a více let byla 2x vyšší pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu než u žen, které syntetickou léčbu neužívaly.

Kromě toho, že syntetické léky na štítnou žlázu mohou zanechat na lidském zdraví obrovské stopy pro své velké množství nežádoucích účinků, k souvislosti mezi hormony pro léčbu štítné žlázy a rakovinou prsu dochází ve velké míře z důvodu nedbalosti ze strany konvenčního zdravotnictví.

Namísto řešení podstaty problému totiž používají pouze „náplast“ ve formě syntetické náhrady hormonů štítné žlázy, která nijak neřeší skutečné důvody epidemie hypotyreózy (snížené funkce štítné žlázy).

Kam dál?

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Další články