12 příznaků toho, že ve vašem těle může růst rakovina: Jeden ze symptomů udeří v noci

56244
Sdílejte

Existují některé příznaky rakoviny, kterých si je snad každý dobře vědom a zná je.

Celkový pocit únavy nebo neobvyklé bulky a hrbolky jsou dobře zdokumentovány a pochopeny příznaky smrtelné nemoci. Jak uvádí The Sun, pocení, konkrétně v noci, je podle odborníků z Healthline dalším méně běžně známým příznakem specifických typů rakoviny.

Jedná se o tyto druhy rakoviny:

karcinoidné nádory
leukémie
lymfom
rakovina kostí
rakovina jater
mezoteliom

Pocení je způsob, jakým se tělo ochlazuje. Stává se to každému během dne, ale někteří lidé zaznamenávají v noci epizody zvýšeného pocení. Odborníci stále naprosto nechápou, proč některé druhy rakoviny způsobují noční pocení. Může to být ovšem důsledek toho, že se tělo snaží bojovat s rakovinou. Může také jít o hormonální změny, k nimž dochází, když má někdo tuto nemoc, vysvětlili odborníci z Healthline.

Pokračování na další straně

1. Nevysvětlitelná bolest

Je přirozené pociťovat větší bolest, čím jsme starší. Podle charitativní organizace Cancer Research však nevysvětlitelná bolest může být znakem toho, že se může jednat o něco vážněji.

2. Nevysvětlitelná ztráta hmotnosti

Malé změny hmotnosti v průběhu času jsou zcela normální, pokud však výrazně zhubnete, aniž byste se o to snažili, měli byste o tom sdělit svému lékaři. Podle American Cancer Society je nevysvětlitelná ztráta hmotnosti často prvním viditelným příznakem rakoviny jícnu, slinivky břišní, žaludku a plic.

3. Neobvyklá bulka nebo otok

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články