12 příznaků toho, že ve vašem těle může růst rakovina: Jeden ze symptomů udeří v noci

56310
Sdílejte

Přetrvávající bulky nebo otoky na kterékoli části těla by měl vždy zkontrolovat lékař. To zahrnuje jakékoli bulky na krku, podpaží, žaludku, tříslech, hrudi, prsou nebo varlatech, vysvětlil Cancer Research.

4. Únava

Pocit únavy je zcela normální a může být způsoben stresem, nedostatečným jídlem nebo jednoduše nedostatkem spánku. Pokud se však cítíte unaveni bez jasného důvodu, může to být znakem toho, že něco není v pořádku – poraďte se proto se svým lékařem. Únava může být příznakem rakoviny krve, jako je leukémie, lymfom a mnohočetný myelom. Je to proto, že tyto rakoviny začínají v kostní dřeni, která produkuje červené krvinky, které přenášejí kyslík do celého těla.

Pokračování na další straně

5. Kožní změny

Když se místo, bradavice nebo rána nehojí, ačkoli je to bezbolestné, lékař by to měl zkontrolovat. Rovněž byste si měli být vědomi všech nových nebo stávajících mateřských znamének, které mění velikost, tvar nebo barvu, kornatí, svědí, bolí, krvácejí nebo tečou. Jakoukoli neobvyklou změnu na kůži nebo nehtech, ať už jde o novou změnu nebo je tam již nějakou dobu, by měl zkontrolovat váš lékař.

6. Potíže s polykáním

Pokud máte potíže s polykáním a nesouvisí to s jinou nemocí, kterou již máte, vyplatí se navštívit lékaře. Potíže s polykáním mohou být příznakem rakoviny jícnu, uvádí Cancer Research.

7. Trávicí problémy

Patří mezi ně bolestivé pálení žáhy, přetrvávající ztráta chuti k jídlu nebo nadýmání (i když takový stav přijde a znovu odejde, poraďte se se svým lékařem). Cancer Research na své webové stránce uvádí, že problémy s trávením mohou být časným příznakem rakoviny žaludku.

8. Chraplavý hlas, přetrvávající kašel nebo dušnost

Kam dál?

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Další články