KORUNOVACE KARLA III. ONLINE: Král poruší tradici, další ponížení Harryho!

2164
Sdílejte

Je zde den, který se navždy zapíše do historie! Britský král Karel III. a jeho manželka Camilla budou dnes korunováni ve Westminsterském opatství v Londýně. Sledujte společně s námi tento moment, který se navždy zapíše do historie.

Jak jsme vás na topkách informovali, princ Harry pravděpodobně přiletěl do rodné Británie v pátek ráno. Dosud ho však nikde nebylo vidět. Podle všeho chyběl i slavnostní večeři , které se zúčastnili například princezna Anne, Vévoda a Vévodkyně z Kentu, Zara Tindall s manželem, či princ Andrew a jeho dcery s manžely. 

Jak informuje Daily Mail, nebude ani na oficiálních záběrech, ani ve slavnostním doprovodu, ani při pozdravu z balkonu, či na rodinném obědě.

Bouřlivé debaty se vedly i ohledně toho, kde bude během korunovace usazen. Podle nejnovějších informací by měl sedět ve třetí řadě, vedle manžela své sestřenice Eugenie. 

9:30 Do prostor Westminsterského opatství zhruba od 9:00 přijíždějí první hosté. Zmínit lze například herečky Judi Dench a Emmu Thompson či zpěváka Nicka Cavea.

9:10  Korunovace Karla III. se od matčiny před 70 let bude lišit

Na Alžbětině korunovaci v roce 1953 bylo zhruba 8 tisíc hostů, nyní dostalo pozvání zhruba 2 tisíc hostů. Ceremonie bude kratší (u Alžběty trvala tři hodiny, nyní bude dvouhodinová) a méně pompézní . Od hostů se zřejmě bude vyžadovat méně slavnostní oblečení. Korunky na hlavách budou mít pravděpodobně jen kotníky královské rodiny, ostatní šlechtičné budou moci mít klobouky.

Kam dál?

Objevily se nepříjemné spekulace o králi Karlovi III. (75), který bojuje s rakovinou. Panovník je na tom o mnoho hůř, než by se mohlo zdát. Aktualizují se plány na pohřeb, zní z okolí paláce

Spekulace o nové partnerce Andreje Babiše po rozchodu s Monikou. Mluví se o tajemné zrzce, kterou zná už dlouho

Pamatujete si na fešáka z Pobřežní hlídky? Překvapí vás, jak David Charvet vypadá a čím se živí

Matka zastřelené studentky na filozofické fakultě vyčetla ministru vnitra Vítu Rakušanovi nedostatek empatie : „Necítím z vás úctu a respekt.“

Na utajený pohřeb Josefa Laufera přišli jen úzká rodina a nejbližší přátelé : Zdeňka Trošku ovládly emoce, na konci zazněl potlesk

Další články