KORUNOVACE KARLA III. ONLINE: Král poruší tradici, další ponížení Harryho!

2198
Sdílejte

08:30 Británie a její obyvatelé se probuzí do výjimečného rána. Ulice jsou plné policistů, kteří dohlížejí na pořádek.

08:00  Ve Westminsterském opatství v Londýně korunují anglické krále od roku 1066, Karel bude v pořadí čtyřicátým. Součástí korunovace budou tradice staré přes tisíc let.

Ceremonie ve Westminsterském opatství začne v 11:00 místního času (12:00 SELČ) a potrvá přibližně dvě hodiny. Církevnímu obřadu bude předcházet průvod, který začne před Buckinghamským palácem a skončí před západními dveřmi Westminsterského opatství.

Obřad ve Westminsterském opatství povede anglikánský canterburský arcibiskup Justin Welby a bude sestávat z pěti částí – představení krále, složení přísahy, pomazání, investitury a nasazení koruny, intronizace a přijímání slibů věrnosti.

Vůbec poprvé vyzve arcibiskup ke složení slibu věrnosti králi všech Britů sledujících korunovaci v televizi, rozhlase či prostřednictvím online přenosu. Po složení přísahy bude na menší a jednodušší ceremonii korunována královna-manželka Kamila.

Po skončení církevního obřadu se král s královnou vydají ve větším doprovodu, ve kterém bude i přibližně 4000 příslušníků ozbrojených sil, zpět do Buckinghamského paláce. Na závěr korunovace král s královnou a dalšími členy královské rodiny pozdraví z balkonu Buckinghamského paláce veřejnost na bulváru The Mall a prohlédnou si slavnostní přelet více než 60 vojenských letadel. 

07:30  Fanoušci královské rodině se už výjimečného momentu neumí dočkat. Mnozí už celé dny a noci stanují v prostorách, kde proběhne slavnostní průvod. 

Kam dál?

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf zplodil až dvacet dětí, dopustil se i incestu s vlastní dcerou

Herečka Simona Postlerová zanechala rodině po sobě dluhy, přátelé na ni vypsali sbírku, dlužila i na nájemném

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

Další články