Pití jablečného octa před spaním navždy změní váš život k lepšímu: Pomůže při hubnutí, dokonce i při mnoha zdravotních problémech!

12678
Sdílejte
Pomůže při nadýmání a plynatosti

Jablečný ocet pomůže při nepříjemných trávicích obtížích, které způsobují nadýmání a plynatost. Před jídlem vypijte sklenici vody s 1 polévkovou lžící jablečného octa.

Tento přípravek podporuje trávení a aktivuje metabolické procesy, které se starají o efektivní zpracování potravin bez zmíněných nepříjemných vedlejších účinků.

Škytavka

Pokud se nemůžete zbavit škytavky, užijte 1 nezředěnou čajovou lžičku jablečného octa.

Zbaví vás lupů

Jablečný ocet také pomáhá v boji proti lupům. Vysoká kyselost octa vyrovná pH pokožky hlavy a zabrání dalšímu růstu kvasinek a bakterií.

Smíchejte ¼ šálku jablečného octa a ¼ šálku vody, nalijte do láhve s rozprašovačem, nastříkejte na kořínky vlasů a pokožku hlavy a nechte působit 15 minut. Potom omyjte jako obvykle

Odstraňuje zápach nohou a obuvi

Jablečný ocet účinně ničí bakterie, které způsobují nepříjemný zápach. Namočte si nohy do roztoku vody a jablečného octa a nepříjemný zápach po chvíli zmizí.

Můžete si také vyrobit vlastní osvěžující ubrousky na nohy. Stačí, když dětské utěrky zalijete šálkem jablečného octa, necháte je přes noc v lednici a ráno budete mít utěrky, které vás zbaví nepříjemného zápachu nohou, kdykoli je budete potřebovat.

Zápach z bot pomůže odstranit i jablečný ocet. Stačí smíchat 1 díl octa s 1 dílem vody, nastříkat na boty a nechat je přirozeně vyschnout.

Pomoc při bradavicích

Bradavice se mohou objevit kdekoli na těle. Nejčastěji je způsobuje virus HPV, který se do těla může dostat přes malé ranky na kůži. Jablečný ocet poskytuje přirozený způsob, jak odstranit bradavice z kůže.

Smíchejte 1 šálek octa s vodou, naneste na vatový tampon a jemně přiložte na bradavici.

Zklidňuje svědící pokožku

Jablečný ocet je velmi účinné antiseptikum a má také antimykotické vlastnosti, které účinně pomáhají při pálení a svědění pokožky. Na problematická místa na pokožce naneste malé množství jablečného octa (naneste na vatový tampon a jemně poklepejte na problematická místa).

Neutralizuje zápach ve vaší domácnosti

Když si budete chtít příště koupit drahý osvěžovač vzduchu do svého domu, vzpomeňte si na jablečný ocet. Dokáže účinně neutralizovat nepříjemné pachy a na rozdíl od osvěžovačů vzduchu zakoupených v obchodě vás z něj nebude bolet hlava.

Smíchejte 1 díl octa s 1 dílem vody a nalijte do láhve s rozprašovačem. Tento roztok odstraňuje nepříjemné pachy.

Netoxický univerzální čistící prostředek

 

Kam dál?

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Další články