6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1565
Sdílejte

125 g studeného másla
200 g hladké mouky
75 g zakysané smetany
špetka soli

NA NÁPLŇ:

50 g marcipánu
300 g oloupaných jablek
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g třtinového cukru

NA POSYPKU:

100 g polohrubé mouky
půl lžičky kypřicího prášku
50 g hnědého cukru
půl lžičky mleté ​​skořice
60 g studeného masla

POSTUP:

1. Připravte těsto: Studené máslo s moukou rychle zpracujte na drobivou směs. Přidejte smetanu, sůl a vypracujte těsto. Vložte do mikrotenového sáčku a na 30 minut odložte do chladu.
2. Mezitím připravte nádivku: Jablka nakrájejte na kostičky, promíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem. Chvíli duste a nechte vychladnout.
3. Těsto rozválejte na tloušťku 2-3 mm a vykrojte kolečka, kterými vyložíte formičky. Marcipán nakrájejte na drobné koky nebo nastrouhejte.
4. Troubu vyhřejte na 170 °C. Na drobenku prsty smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, se skořicí a studeným máslem. Na těsto ve formičkách navrstvěte jablečnou nádivku a marcipán, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 15 minut.
Náš tip: Těsto nemusíte válet, stačí z něj odkrojit kousky a vmáčknout do formiček.

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články