Nevyhledání pomoci může stát diabetika život. Ne každý člověk ležící na zemi je opilec. TOTO jsou příznaky, kdy je třeba zavolat pomoc !

5103
Sdílejte

Existují dva typy cukrovky. Typ 1 se nazývá nemoc z nedostatku inzulínu a je pravděpodobnější, že se u něj budou častěji vyskytovat nevolnosti.

Obvykle postihuje děti a mladé lidi a ti obvykle potřebují inzulín do konce života, což znamená, že pokud ho nedostanou včas, mohou upadnout do kómatu.

Typ 2 se obvykle vyvine v dospělosti a často stačí změna životního stylu a léky, ale v těžších případech je nutná i suplementace inzulínem.
V obou případech je třeba sledovat stravu a výživu, ale problémem může být i nesprávné stravování. Lidé v okolí lidí s cukrovkou si také musí být vědomi příznaků tohoto onemocnění. Je důležité rozpoznat, kdy je hladina glukózy v krvi příliš nízká (hypoglykémie) nebo příliš vysoká (hyperglykémie), aby si mohli správně pomoci.

Žel, pacienti se někdy mohou cítit špatně v neznámém prostředí a v takovém případě potřebují pomoc jiných, které neznají. Bohužel, mnozí lidé si myslí, že jsou opilí, protože mnohé příznaky mohou být zavádějící, proto vždy zkontrolujte příčinu onemocnění a pokuste se pomoci nebo zavolejte záchranku.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články