6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1464
Sdílejte

4. Mozek a nervy
Blahodárnými účinky flavonoidů , významných látek v jablku, se zabývala studie z roku 2022, která byla publikována v časopise Neurology . Sledovala 599 žen a 652 mužů s Parkinsonovou chorobou. Konzumace těchto fytochemikálií byla u účastníků studie spojena s nižším rizikem úmrtnosti na toto onemocnění. V časopise Frontiers in Aging Neuroscience byla v roce 2021 publikována studie, v níž její autoři potvrdili významné účinky flavonoidů na rozvoj kongnitivních funkcí a zlepšení mozkové a nervové činnosti. Další výzkumy potvrzují, že tyto významné látky mohou snížit i riziko Alzheimerovy choroby, jak na svých stránkách informuje Every Day Health .

5. Plíce
Léčivé účinky mají také polyfenoly obsažené v jablkách a účinně bojují proti respiračním a plicním onemocněním.

6. Cukr v krvi
Jablka pomáhají udržet hladinu glukózy v krvi , a proto jsou vhodná i pro diabetiky, protože nezvyšují glykémii.

RECEPT najdete na další straně

Jablečné koláčky s marcipánem
6 KULATÝCH FORMIČEK S PRŮMĚREM 12 CM

POTŘEBUJETE:

NA TĚSTO:

Kam dál?

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Alkohol je tichý zabiják a zkracuje nám život bez ohledu na množství. I příležitostná konzumace nám škodí víc, než si myslíme

Další články