Jako děti jsme ho znali všichni: Toto je důvod, proč byste dětský olej neměli pustit z ruky ani dnes!

31683
Sdílejte

Dětský olej byste měli mít po ruce i tehdy, pokud vaše děti už dávno vyrostly, nebo děti nemáte. Možností jeho využití je skutečně hodně – od kosmetických až po výsostně praktické důvody. Na toto všechno můžete použít dětský olej.

Perfektní kúra na suché paty

Pokožka nohou vyžaduje speciální péči. Každý den dostává pořádně zabrat a na některých místech se tak mohou vytvářet místa velmi suché, ztvrdlá a popraskaná kůže. Natřete si před spánkem nohy dětským olejem.

Nechte chvíli působit a poté si na nohy navlékněte ponožky a jděte spát. Ráno bude pokožka o poznání hladší, hydratovaná a svěží.

Na velmi zhrublou kůži na patě, naneste olej, obalte fólií a obujte si ponožky. Nechte působit přes noc.

Ruce od barvy

Pokud jste malovali stěny v bytě a barva se vám dostala i na pokožku, existuje jednoduchý způsob jak ji odstranit. Použijte bavlněný hadřík, který namočíte do dětského oleje. Obarvené místa jednoduše otřete hadříkem a barva je rázem pryč.

Článek pokračuje na další straně

Zázrak proti tvorbě strií

Jemná masáž tímto olejem před spaním, má na pokožku úžasný vliv. Speciálně pro ženy v těhotenství dokáže zastat důležitou funkci – v oblasti bříška a prsů předchází tvorbě strií. Stačí jemně vmasírovat do pokožky, počkat než se vsákne.

Na podrážděný nos při rýmě a suché rty
Pokud vás při nachlazení a rýmě trápí vysušená pokožka v oblasti nosu a také popraskané rty, neváhejte použít dětský olej. Urychlí hojení, zastaví nepříjemné svědění a dokáže hydratovat po dlouhou dobu.

Žvýkačka ve vlasech?

Pokud se vám stala takzvaná žvýkačková nehoda a už už saháte po nůžkách – zadržte. Potřete žvýkačku a místo kolem ní olejem. Nechte působit několik minut a pak ji jednoduše vyberte.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Zákaz amalgámu se uspíšil. Plně hrazené plomby pro dospělé už nebudou

První úmrtí na záškrt po 55 letech. Není to banalita, tato nemoc umí udusit miminko i dospělého

Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek

Levný zázrak naší přírody! Léčí játra, srdce, záněty, kosti a pomůže i při prvních náznacích chřipky…

Další články