Nový tah prince Harryho : Bude tohle pro královnu poslední kapka ?

2035
Sdílejte

Velkou Británií rezonuje rozruch kolem prince Harryho, který je nespokojen s rozhodnutím ministerstva vnitra a vyhrožuje dokonce soudem.

Syn prince Charlese a lady Diany se vzdal své role člena královské rodiny v roce 2020. Spolu s americkou manželkou Meghan, synem Archiem a dcerou Lilibet nyní žijí v kalifornském Montecitu. Jejich vztahy s královskou rodinou jsou napjaté, olej do ohně přidalo například interview manželů s moderátorkou Oprah Winfrey.

Harry nejnovější tvrdí, že s Meghanem a dětmi nemohou přicestovat do Velké Británie kvůli vysokému bezpečnostnímu riziku. Žádá speciální policejní ochranu, na tu však po odchodu z královské rodiny ztratil nárok. Harry nechce zatěžovat daňové poplatníky a ohlásil, že si ji zaplatí z vlastní kapsy – jak však píše portál Mirror , tuto možnost britské ministerstvo vnitra zamítlo.

Princ se s tím odmítá smířit a dal rozhodnutí k přezkoumání soudu. Harryho pohnutky vysvětlil jeho právní zástupce. „Princ Harry zdědil bezpečnostní riziko hned při narození a má ho na celý život. Zbývá šestý v pořadí na trůn, dvakrát plnil bojovou povinnost v Afghánistánu a v posledních letech čelila jeho rodina prokazatelným nacistickým a extrémistickým výhrůžkám. Přestože se jeho role v rámci monarchie změnila , jeho profil jako člena královské rodiny se nezměnil a nezměnilo se ani nebezpečí pro něj a jeho rodinu,“ vysvětluje.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Zneužitá Nela Moravcová si v životě prošla peklem. Přátelé jí posmrtně splní poslední velký sen

Jak teď žije Miluna ze Slunce, Seno: Pyšová si vzala boháče, postavili si vilu, kterou byli nuceni zbourat

Markéta Pekarová Adamová si uřízla ostudu. Za výčepem totálně pohořela, sama si sypala popel na hlavu

Rázné rozhodnutí Veroniky Žilkové. Kordula herečkou nebude, říká o budoucnosti dcery

Slováček s Patrasovou znovu na nože: Pohádali se na veřejnosti kvůli financím, Felix na Dádě prý škudlí

Další články