Je váš vztah ještě normální, nebo už směřuje ke konci? Poznejte 10 klíčových stádií

2730
Sdílejte

Mnozí z nás hledají smysl života v uspokojivém partnerském vztahu. Společnou symbiózu a bezproblémové období mohou vystřídat hádky a odcizení. Vztah dvou lidí totiž prochází několika stádii – od prvotní zamilovanosti, až po očekávané „a žili spolu šťastně, dokud nezemřeli“.

Co když se nacházíte ve stadiu, které mě od pohádky daleko? Doktor Mark Knapp, uznávaný výzkumník z Univerzity v Texasu se věnuje verbální i neverbální komunikaci v lidských vztazích. Vytvořil zajímavý vztahový model rozdělen do 10 stupňů, který popisuje jako vztahy rostou, kolik vydrží a také jako skončí. Zatímco prvních 5 stupňů je pozitivních, zbylá polovina nese jasné znaky blížícího se rozchodu. Ve které fázi se nachází váš vztah ?

Fáze přibližování se k sobě

1. Zahájení, inicializace

Jde o fázi, která je ze všech nejkratší. Může trvat pouze 15 sekund. Všimnete si atraktivní ženu nebo pohledného muže a přehodíte s ním první slova. V této fázi hraje nejdůležitější roli první dojem a spolu s ním i vzájemné sympatie.

2. Zkoumání, vzájemné poznávání

Pokud jste si padli do oka, vyměnili kontakty, nebo se dohodli na další kávě, nastává fáze, během níž se budete vzájemně poznávat. V překladu – absolvujete několik rande a zjistíte, jaké má váš nový objev zájmy, jaké jsou jeho názory. Podle toho se rozhodnete, zda vám to spolu ladí, nebo ne. V této etapě končí většina potenciálních vztahů. Ty, které vydrží, čeká postupné zintenzivnění.

Pokračování na další straně

3. Zintenzivnění

O druhou osobu projevujete hlubší zájem a postupně se sbližuje na psychické i fyzické úrovni. Hledáte způsoby, jak spolu trávit stále více času. Na přítele / přítelkyni se každým dnem těšíte stále více.

Kam dál?

Co ženy hledají v cizích postelích? Prozradili, proč se nejčastěji uchylují k milencům

15letá krasobruslařka dostala porotu do kolen. Její dechberoucí vystoupení stojí na 100 % za zhlédnutí (VIDEO)

Chudá stařenka zdědila obrovské množství peněz! Co potom udělala je krásný příběh: „Jsem stará, na druhém světě je přece potřebovat už nebudu.“

Odkaz všem ženám od psycholožky: Tímto chováním donutíte každého muže, aby udělal vše co chcete!

Šokoval vás zprávou o rozchodu? Použijte jedno jediné MAGICKÉ SLOVO, za pár dní ho máte zpět !

Další články