Pracovní postup
Papriky omyjte, rozpulte a odstraňte jádřince. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte na plech vyložený pečícím papírem. Posypejte rozetřeným česnekem a obložte snítkami tymiánu. Dejte péct do trouby na 180°C asi na 25 minut nebo dokud papriky nezměknou. Nechejte trochu vychladnout a pomocí nože sloupněte slupku. Nakrájejte na proužky a uchovejte.
Rajče nahoře nařízněte do kříže a krátce spařte vařící vodou. Oloupejte ho a nakrájejte na malé kostičky. Jednu cibuli najemno nakrájejte a nechejte na pánvi zesklovatět. Přidejte kousky rajčete a rajčatový protlak. Krátce orestujte, aby protlak ztratil svou kyselost. Přidejte na proužky nakrájené papriky a víno. Povařte asi 5 minut.
Vepřovou panenku očistěte a nakrájejte na nudličky. Osolte, opepřete a pěkně osmahněte ze všech stran na troše oleje. Přidejte ji k zeleninové směsi a spolu povařte asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti.