Rodiče zesnulého Romana sepsali petici za odvolání ředitele školy

1334
Sdílejte

Strašlivé neštěstí, které se odehrála 20. listopadu v Parchovanech, zasáhla celé Slovensko. Patnáctiletý chlapec skočil ze střechy základní školy. Záchranáři ho převezli do nemocnice, kde později ze*řel. Rodiče zesnulého Romana tvrdí, že byl dlouhodobou obětí ši**ny, a sepsali petici požadující odvolání ředitele školy.

Návrh na odvolání ředitele

V úterý 28. listopadu sepsali rodiče zesnulého Romana petici za odvolání ředitele základní školy v Parchovanech. „My, jako rodiče tra**cky zesnulého Romanka Michalíka, vyzýváme, prosím, občany Parchovan, ale i občany Slovenské republiky, aby podpořili odvolání a odnětí akreditace řediteli základní školy v Parchovanech,“ stojí v petici.

Vyčítají mu, že ši**nu ve škole dlouho toleroval. Tvrdí, že na jejich návrhy vůbec nereagoval. „Škola, jako státní instituce, které denně svěřujeme své děti, by měla chránit děti před jakýmikoliv útoky nejen ze strany spolužáků, ale i pedagogů. Ředitel školy odmítá přijmout odpovědnost za šikanu, kterou léta systematicky skrýval,“ píše se v petici.Mnoho schůzek mezi rodiči a zástupci škol podle nich skončilo tím, že matka odešla domů s pláčem a učitelé nic nevyřešili. „Škola vydala na svých webových stránkách prohlášení, ve kterém šikanu popírá, ale to se nezakládá na pravdě. Po nedávné tr**ické sm*ti našeho syna Románka se začínají dostávat svědectví bývalých žáků ZŠ Parchovany, kteří tvrzení ředitele ZŠ vyvracejí, byť inkognito,“ tvrdí rodiče v petici. V den, kdy si Roman vzal život, řekl rodičům, že už to ve škole nezvládá.

S Romanem se rozloučilo více než sto lidí

Na pohřeb přišlo Romana doprovodit více než sto lidí. Ze základní školy přišlo jen pár učitelů a pár dětí.

Na šikanu doplatil životem, říká otec

Můj syn se stal obětí šikany a zaplatil za to vlastním životem. Tvrdí to otec patnáctiletého Romana, který skočil ze střechy základní školy v Parchovanech. Poslední okamžiky jeho života jsou zachyceny na videu. Je slyšet, jak ho žáci pobízejí, aby skočil.

Kam dál?

Rodina a blízcí si připomněli 10 let od umrtí Paula Walkera (†40): Krásná slova od jeho dcery a Vina Diesela!

Malé dítě krmilo toulavého psa. To pobouřilo kolemjdoucího. Přišel k němu a řekl mu TOTO

ZVÝŠENÍ koncesionářských poplatků: Zaplatí i majitelé MOBILNÍCH TELEFONŮ nebo PC!

Otec Vondráčkové je zapletený v nepříjemné kauze. Půjde sedět ? Lucie mlčí, aby ochránila otce!

Dětská miss, modeling i gymnastika: Z toho, co vyžaduje matka od 6leté dcerky, vám bude špatně !

Další články