Hledáte jedinečný nápad na chutný a zdravý nedělní oběd nebo večeři? A zároveň nechcete celý den strávit v kuchyni u sporáku? Skvělou volbou je šťavnatá vepřová panenka v lahodné zeleninové omáčce. A jako přílohu udělejte božské gratinované brambory s parmazánem. Tento fantastický pokrm je úplnou pastvou pro oči a navíc luxusně chutná. Jeho příprava tak jednoduchá a rychlá, že vám ještě zbude spousta času třeba na procházku do přírody.
Ingredience
- 500 vepřové panenky
- 1 žlutá paprika
- 2 červené papriky
- 2 cibule
- 1 rajče
- 100 ml červeného vína
- 100 g rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- pár snítek tymiánu
- 700 g brambor
- 250 ml smetany na šlehání
- 80 g strouhaného parmezánu
- sůl, mletý černý pepř, sekaná pažitka
- olivový olej