Soda
Klasika číslo dvě. Jedlá soda je prostě zázrak. Je prospěšná nejen pro zažívání, ale uplatní se také jako skvělý čistič. Znečištěný sporák jednoduše posypte jedlou sodou a na ni položte látkové utěrky namočené v mýdlové vodě. Po 15 minutách je sejměte a uvolněnou špínu setřete houbičkou namočenou v teplé, popřípadě mýdlové vodě.
Peroxid vodíku
Po našem kysličník je skutečně dobrý čistič. Jen je potřeba vyzkoušet na méně patrném místě, zda povrch čištěného sporáku není na peroxid citlivý a nepoškodí se. Nejprve si připravte pastu smícháním peroxidu vodíku a jedlé sody v poměru 1:1. Tuto naneste na sporák a nechejte působit 15 minut. Poté setřete hubkou namočenou v teplé vodě. Doporučujeme používat ochranné rukavice. Tento způsob se hodí pouze pro skutečně hodně připečené nečistoty.