Nošení ochranného prvku na veřejnosti se stalo povinností od 2 5. března . Lidé se tak neustále snaží vylepšovat nejen vzhled roušky, ale i jeho účinnost. S nejnovějšími zjištěními přišel odborník, který se s nimi podělil přímo na sociální síti.
Docent Stanislav Polzer z Vysoké školy báňské v Ostravě natrefil na odborný článek z Kanady. Jeho poznatky shrnul na sociální síti, kde lidem doporučil, aby si do látkového roušky vyrobili účinný filtr. Stačí pouze jedna ingredience, kterou je kuchyňská sůl.
Koření, které má jistě každý z nás doma, totiž dokáže divy. ,, Když svůj filtr do roušky vymácháme v silném roztoku obyčejné kuchyňské soli, tak z toho uděláte skvělou protivirovou ochranu. Filtrace virů je cca 40 -70% ještě po 24 hodinách, na začátku je to 85%. Ale hlavně, ani proniknuto viry chřipky nebyly již schopné vyvolat chorobu, “ vysvětlil Polzer.
Pokračování na další straně