Dávka zdraví z kuchyně: Tato potravina léčí zažívací potíže, nadváhu a pomohou i při kožních onemocněních !

1971
Sdílejte

Pšeničné otruby jsou zásobárnou živin. Obsahují hodně nerozpustné vlákniny, která v moderní stravě často chybí a kromě toho je bohatá na minerály, vitaminy B-komplexu (B1, B6, B9), vitamin E a antioxidanty (zejména fenolové sloučeniny). Jak uvádí pšeničné otruby vám mohou pomoci při různých zdravotních potížích!

obezita

Pokud máte problém s váhou, konzumujte alespoň 1 lžíci krupičných prášku před každým jídlem. Jakmile se dostanou do žaludku, vlákna v ní zvětší svůj objem a dodají pocit sytosti, což zabrání konzumaci velkého množství jídla.

Problém s trávením

Kromě vlákniny obsahují pšeničné otruby enzymy, které aktivují trávení a pomáhají spalovat přijatou potravu. V případě problémů s trávením si můžete dát 1/2 lžičky krupičných prášku vždy před a po jídle. Je to užitečný prostředek k prevenci nepohodlí způsobeného trávicími obtížemi jako jsou nadýmání, plynatost, příznaky kolitidy.

zácpa

V tomto případě se doporučuje macerace otrub. Působí laxativní a pokud trpíte chronickým problémům, pohár nasáklých otrub byste měli konzumovat vždy ráno nalačno a před večeří.

Kam dál?

Vakcíny proti covidu mohou mít další využití. Očkování může pomáhat i pacientům s rakovinou

5 nejčastějších mýtů o soláriu: Způsobuje rakovinu, oranžovou kůži a je pro všechny

V evropských nemocnicích se šíří nebezpečná kvasinka. Objevila se i v Česku, hlavně v Praze

Při nesprávné přípravě čaj může uškodit zdraví. Nikdy ho nepijte odstátý, varuje chemička

Infarkt u žen vypadá jinak než u mužů. Mezi běžné příznaky patří dušnost, únava, k pálení žáhy se může přidat nevolnost

Další články