Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Armáda České republiky se připravuje na výraznou změnu, která by měla zásadně zlepšit její schopnost rychle a efektivně mobilizovat občany a techniku v případě válečné krize. Za účelem dosažení této schopnosti se generální štáb rozhodl vytvořit tým, jehož úkolem je vybudovat digitální propojení se všemi základními registry a informačními systémy. Celý tento ambiciózní projekt vede generál Petr Šnajdárek, ředitel sekce komunikačních a informačních systémů ministerstva obrany.Generál Šnajdárek vysvětluje, že v době míru bude armáda pracovat pouze s anonymizovanými daty. Tato data jsou zásadní pro efektivní plánování obrany a umožní rychlejší mobilizaci v případě potřeby.

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

V seriálu Ulice se občas objeví nějaké to překvapení, ale odchod Vilmy Nyklové je skutečně jedním z těch největších. Proč odchází postava, která byla s Ulicí pevně spjata už od roku 2005?Vilma Nyklová, kterou ztvárňuje herečka Jaroslava Obermaierová, se v seriálu objevovala dlouhých 19 let. Během této doby dvakrát ovdověla, stala se babičkou a prababičkou. V posledních týdnech se na ni však usmálo štěstí v podobě Vildy Burdy (hraného Arnoštem Goldflamem), který jí ukázal, že láska může kvést v každém věku. Co bude dál? To můžete sledovat v seriálu Ulice, který TV Nova vysílá každý všední den od 18:30.

Juraj Cintula, muž, který provedl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, se v minulosti sám stal obětí útoku

V roce 2016 byl Cintula terčem zdrogovaného mladíka, když pracoval jako ochranka v obchodním domě ve městě Levice. Tehdy třiašedesátiletý Cintula utrpěl zranění při incidentu, který zachytila televize Markíza.Na konci dne do obchodu vstoupil mladý muž se svou přítelkyní. „Byl pod vlivem drog. Začal ze regálů házet mražená kuřata na zem a pak s nimi začal žonglovat,“ vzpomínal Cintula. Personál obchodu přivolal ochranku a Cintula se pokusil situaci vyřešit slušným domluvením.

Diváci Výměny manželek zuří : Bordel před domem, smrad z cigaret, akty v obýváku a hnusné týrání psa. Vezměte jim to nebohé zvíře…

V nejnovějším díle populárního televizního pořadu Výměna manželek sehrála hlavní roli temperamentní a energická Nikol. Během deseti dní měla za úkol nahodit do pohybu lenivého náhradního manžela Honzu a přimět ho ke zdravějšímu životnímu stylu. Mezitím její skutečný partner Martin bojoval s izolací a pocitem ponorkové nemoci, která ho trápila na druhé straně natáčení.První rodina, kterou pořad sledoval, žije v obci Koberovy poblíž Turnova. Martina a Honza spolu mají pětiletého syna Tadeáše. Rodina si pronajímá starší domek, který postupně opravuje. Martina, čtyřiačtyřicetiletá žena, je v současnosti bez práce. Její čtyřicetiletý muž Honza je evidován na úřadu práce. Martina se rozhodla rodinu přihlásit do pořadu s nadějí, že desetidenní odloučení bude mít na Honzu pozitivní dopad.

Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

Ve středu, po jednání vlády, došlo k dramatickému útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, kterého postřelil atentátník Juraj Cintula. Fico utrpěl tři střelné rány – dvě do břicha a jednu do ramene. Následně byl podroben několikahodinové operaci v nemocnici v Banské Bystrici, kde se jeho stav stabilizoval, ale zůstává velmi vážný.Incident se stal před Domem kultury v Handlové, kde probíhalo vládní zasedání. Cintula vypálil na premiéra pět ran během jeho setkání s příznivci. Fico upadl na zem, po čemž ho ochranka rychle přenesla do auta a poté vrtulníkem ho dopravila do nemocnice.

Zemřel jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších českých baletních mistrů a tanečníků Vlastimil Harapes (†77)

Umělecký svět se zahalil do truchlivé nálady. Ve středu 15. května ve 12:00 hodin odešel na věčnost jeden z nejvýznamnějších českých baletních mistrů a tanečníků, charismatický Vlastimil Harapes. Bylo mu 77 let. Tento tanečník, choreograf a pedagog, který vedl balet Národního divadla, se věnoval také herectví a zpěvu. Navíc se pokusil prorazit i v politice.„Dnes v poledne nás opustil po kruté a intenzivní nemoci v jedné z pražských nemocnic emeritní sólista Baletu Národního divadla Vlastimil Harapes,“ potvrdil tiskový mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Ačkoliv už nějakou dobu trpěl zdravotními obtížemi, konec přišel náhle.

AKTUÁLNĚ : Atentát na Slovenského premiéra Roberta Fica. Postřelil ho neznámý útočník

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelil zatím neznámý útočník. Záchranná služba ho okamžitě odvezla do nemocnice. Informaci přinesl slovenský Denník N. Mluvčí ministerstva vnitra Martin Neumann pro televizi Markíza potvrdil, že se jednalo o atentát.Střelba se odehrála před Domem kultury v Handlové, kde zasedala vláda. Když premiér vyšel mezi lidi, uvítal ho dav příznivců. Podle svědků, kteří byli na místě, Fico přistoupil k lidem a v ten moment padlo několik výstřelů. Premiér upadl na zem a vrtulník ho následně přepravil do nemocnice.

Herec Jan Potměšil se ztrácí před očima. Čelí vážným zdravotním problémům

Herec Jan Potměšil čelí vážným zdravotním problémům, které vedly k jeho výraznému hubnutí. Potměšil, který je od nehody ve svých 23 letech odkázán na invalidní vozík, nedávno podstoupil léčbu v Instituu klinické a experimentální medicíny (IKEM) v Praze kvůli srdečním potížím. Situace byla natolik vážná, že strávil téměř tři týdny v nemocnici, kde mu lékaři pomohli bez nutnosti invazivního zákroku díky účinné medikaci. Nyní je stále ve fázi zotavování a čeká na další vyšetření, zatímco se vyhýbá větším akcím.Krátce po propuštění z IKEM čelil Potměšil žlučníkové kolice, která ho opět poslala do nemocnice, kde strávil i vánoční svátky.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.