Toto roztomilé štěně zlatého retrívra se stává průvodcem pro 12letého slepého psa

6957
Sdílejte

Není nic divného vidět psy pracovat jako průvodce pro lidi se zrakovým postižením. Těmto lidem hodně pomáhají a usnadňují jim každodenní život.

Tato milující, loajální a zodpovědná zvířata jsou také rozkošnými přáteli a skvělými společníky. Mohou dokonce tyto lidi utěšit, když se cítí smutní nebo naštvaní. Obejmout je nebo si na ně položit hlavu vždy stačí k tomu, aby roztopilo srdce jejich majitele. A psi se také stanou dokonalým průvodcem pro jejich slepého chlupatého kamaráda. Mají stejné plemeno, takže si mohou lépe rozumět. Níže uvedený příběh roztomilého štěněte zlatého retrívra jménem Oko vás dostane. Tento rozkošný chlapík se stane průvodcem 12letého slepeckého psa Tao. Ti dva si od té doby vybudovali silné pouto a stali se nerozlučnými. Přejděte dolů, abyste věděli více!

Majitelka Tao Melanie Jackson řekla, že Tao loni přišel o obě oči. Jejímu starému chlupatému příteli byl diagnostikován glaukom, oční onemocnění, při kterém oko nemůže účinně odvádět tekutiny. Nikdy si nemyslela, že jeho nemoc postupuje takhle nečekaně a rychle. Jednoho rána se Tao zdál být v pořádku, ale večer začal vrtět hlavou (psi to dělají, když cítí bolest) a jen o pár hodin později oslepl na jedno oko a nechal si oko odstranit. Naneštěstí měl Tao v lednu vyřazené a odstraněné druhé oko.

Tao byl diagnostikován s glaukomem, který způsobil, že přišel o obě oči. Statečný pes se ale rychle vzpamatoval a byl zase šťastný

Navzdory své slepotě se Tao rychle vzpamatoval. Začal chodit po schodech úplně sám a byl schopen chodit bez vodítka pouhé tři dny poté, co oba ztratil zrak. Zdálo se, že Tao znovu zůstane. Jeho majitelka Melanie Jackson ale zjistila, že tam něco chybí.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Při přesazování květin Mirka našla v hlíně z obchodu zubní můstek, zčásti se zlatými zuby

Švédsko usnadňuje změnu pohlaví, nově bude možná již od 16 let

Dezolátní stav dětského oddělení Thomayerovy nemocnice. Starými okny fouká na nemocné děti a miminka? Dejte tam peřinu

Další články