Moje babička z Moravy dělávala tento brukvo-bramborový plech často a proto si ho oblíbila celá moje rodina. Je to nejlepší způsob, jak zužitkovat mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý. A samozřejmě výborně chutná!

SUROVINY :
- 200 g mletého vepřového masa
- 2 větší brambory nastrouhané nahrubo
- 500 g kysaného zelí
- lžíce oleje
- 2 vejce
- 3 stroužky utřeného česneku
- 2 nakrájené jarní cibulky
- Nadrobno nakrájená cibule (menší)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- Celý kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř
- vaše oblíbené bylinky
POSTUP:
- 1. Ze zelí lehce vymačkáme vodu a nakrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
- 2.K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak, aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
- 3.Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny (to ale záleží na Vás).
- 4.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.