Jsou lepší než bramborové placky! Toto musíte vyzkoušet!

488
Sdílejte

Moje babička z Moravy dělávala tento brukvo-bramborový plech často a proto si ho oblíbila celá moje rodina. Je to nejlepší způsob, jak zužitkovat mleté ​​maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý. A samozřejmě výborně chutná!


SUROVINY :
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 2 větší brambory nastrouhané nahrubo
  • 500 g kysaného zelí
  • lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 2 nakrájené jarní cibulky
  • Nadrobno nakrájená cibule (menší)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva
  • Celý kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř
  • vaše oblíbené bylinky

POSTUP:
  • 1. Ze zelí lehce vymačkáme vodu a nakrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
  • 2.K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak, aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
  • 3.Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny (to ale záleží na Vás).
  • 4.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂 Sdílejte recept is ostatními.

Kam dál?

Výborné muffiny, trošku jinak: Tady je recept!

Pařížské trubičky s poctivým čokoládovým krémem uvnitř!

Malé rozkošné jednohubky, kterými okouzlíte určitě všechny přátele!

Osvěžující zákusek Lambada, který si zamilujete!

Jemný třešňový koláč s lahodným kokosovým krémem: Je to mňamka!

Další články