Podle zjištění zveřejněného Americkou společností pro klinickou onkologii může strava s vysokým obsahem cukrů a nízkým obsahem vlákniny vést k přemnožení Fusobacteriae, což způsobuje urychlené stárnutí střevních buněk. Takto stárnoucí buňky jsou náchylnější k mutacím, které mohou vést k zánětům v trávicím traktu. Dlouhodobé záněty pak mohou přerůst až v tvorbu rakovinových nádorů.Výzkum rovněž zjistil, že pacienti, kteří nedbají na zdravou stravu, mají střevní buňky v průměru o 15 let starší, než je jejich skutečný věk. Lisa Wildeová, vedoucí výzkumu ve středisku Bowel Cancer UK, zdůrazňuje důležitost včasné diagnózy.
Kam dál?
- Rakovina plic má zvláštní příznaky: I bolest ramene a kloubů je jedním z nich – často si ji proto zaměňujeme s jiný onemocněními
- Tento prášek je mocnější než soda bikarbona: Zbavuje bolesti do 2 minut a léčí celé tělo
- Jako děti jsme ho znali všichni: Toto je důvod, proč byste dětský olej neměli pustit z ruky ani dnes!
- 7 věcí, které mohou vážně ohrozit zdraví ženy po čtyřicítce!